24február2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

A közigazgatásnak jó példákkal kell elöl járnia

A közigazgatásnak jó példákkal kell elöl járnia. Az új önkormányzati törvénynek a napokban nyilvánosságra hozott koncepciója alapján várhatóan a jelenleginél több feladat hárul majd az államigazgatásra megyei és helyi, majd később járási szinten is – fogalmazott Navracsics Tibor a szekszárdi kormányablaknál tett látogatásakor.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter hangsúlyozta: egy társadalmi vita előtt álló tervezetről van szó, amelyből a remények szerint törvény is születni fog majd, mely törvény segítségével derülhet ki többek között az is, hogy miként oszlik meg az önkormányzatok és a kormányhivatalok közötti felelősség.

Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján rámutatott: a kormányhivatalok januári felállítása - amely a közigazgatás átalakításának első lépcsőfoka volt – annak az elképzelésnek az első gyakorlati megvalósulása, amely szerint a változásnak a hétköznapi életben is új fejezetet kell nyitnia.

Ezen szemléletmód-váltás elősegítésére törekedtek a tárgyi környezet kialakításakor, a Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem segítségével megalkotott formaruhák kiválasztásánál, valamint az ügyfélszolgálatosok felvételekor és képzésekor is – tájékoztatott a miniszter. Hozzátette: meggyőződése, hogy becsületes munkában, igényességben, segítőkész szolgáltatások biztosításában, és a rend megvalósításában a közszférának kell jó példával elől járnia.Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!