24február2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

A járási hivatalok élére közigazgatási szakemberek kerülnek

A járási hivatalok élére közigazgatási szakemberek kerülnek 2013-tól. Közigazgatási szakemberek kerülhetnek a járások élére – tudta meg a Magyar nemzet. Kedden derült ki, hogy a tervezett körzetek helyett továbbra is kerületi szinten szerveződhetnek a járási hivatalok a fővárosban.

A közigazgatási tárca által tervezett körzetek helyett kerületi szinten szerveződhetnek a 2013. január 1-jén létrejövő járási hivatalok Budapesten, ha a parlament elfogadja az erre vonatkozó módosító indítványt, amelyet a kormánypártok fővárosi polgármesterei mellett – egyéni képviselőként – Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter is aláírt kedden.

A Magyar Nemzet információi szerint a kompromisszum létrejöttét nagyban segítette, hogy a budapesti polgármesterek támogatásukról biztosították a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium azon törekvését, hogy politikusok helyett közigazgatási szakemberek kerüljenek a járási hivatalok élére. (OrientPress Hírügynökség)

Járási székhelyek hivatalos listája - Járások és járási hivatalok 2013. január 1-től.Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!