23április2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

A járási hivatalvezetők emondtak polgármesteri tisztségükről

A járási hivatalvezetők emondtak polgármesteri tisztségükről. Lemondott polgármesteri tisztségéről az a 11 településvezető, akiket december 17-én járási hivatalvezetővé neveztek ki - derül ki a választási iroda honlapjáról.

Az önkormányzati vezetőknek összeférhetetlenség miatt kellett lemondaniuk. Az MTI úgy tudja, helyükre a helyi választási irodák már ki is írták az időközi választásokat.

Időközi polgármester-választás lesz a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászlón, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőn és Arlón, a Csongrád megyei Tiszaszigeten, a Nógrád megyei Egyházasdengelegen, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukodon és Túristvándiban, a Tolna megyei Regölyön, a Vas megyei Ostffyasszonyfán és Szelestén, valamint a Veszprém megyei Bakonynánán.

A kinevezettek között hét országgyűlési képviselő is van, ám ők megőrizhetik mandátumukat a következő parlamenti választásig. (MTI)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!