23február2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Célegyenesben a Tolna megyei járási hivatalok létrehozására vonatkozó megállapodások aláírása

Célegyenesben a Tolna megyei járási hivatalok létrehozására vonatkozó megállapodások aláírása. Tolna Megyei Kormányhivatal 100 települési önkormányzattal, a törvényben meghatározott 2012. október 31-ei határidőig megköti a járási hivatalok felállítására vonatkozó megállapodásokat. Eddig 84 megállapodás aláírása történt meg, 16 önkormányzat képviselő-testülete pedig napokon belül döntést hoz. 9 település esetében a körjegyzőséggel állapodott meg a kormányhivatal.

Tóth Ferenc kormánymegbízott október 26-án Dombóvár, Tolna, Bölcske, Decs és Gyulaj polgármestereit fogadta és látták el kézjegyükkel a kontraktust. Tolna megyében a járásokkal kapcsolatos előkészítő munka első fázisa 2012. október 30-án zárul, amikor Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepi közgyűlés keretében fogadja el a járási megállapodást. A közgyűlés díszvendége lesz dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

A megyei kormányhivatal szervezeti egységeiként felálló járási hivatalok január elsején kezdik meg működésüket. A hivatalok egyes szakigazgatási feladatok esetében több megyére kiterjedő illetékességgel rendelkeznek majd. Valamennyi járásban lesz szociális és gyámhivatal és munkaügyi kirendeltség. A több járásra kiterjedő illetékességgel működő szakigazgatási szervek: népegészségügyi intézet, építésügyi hivatal, állategészségügyi és élelmiszerellenőrző hivatal.

Az okmányirodák valamennyi járásszékhelyen és a jelenleg is működő helyeken elérhetőek lesznek. Ahol nem lesz járási hivatal, ott kirendeltségek, vagy ügysegédek útján történik az ügyfelek kiszolgálása.A cél, hogy 2013. végére, az okmányirodák rendszerére épülő kormányablakokban, egy helyen intézhessék ügyeiket az állampolgárok. (Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet/jarasok.com)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!