23április2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Dömösön kormányhivatali határozat kell a járási hivatal kialakításához

Dömösön kormányhivatali határozat kell a járási hivatal kialakításához. A Komárom-Esztergom megyei Dömös településen kormányhivatali határozatot kell hozni a járási hivatal kialakításához, mert a polgármester felfüggesztése miatt a település képviselő-testületében nincs a megállapodás aláírására jogosult személy – mondta a megyei kormánymegbízott szerdán Tatabányán, a járások kialakításáról tartott sajtótájékoztatóján.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette, Dömösön a képviselő-testület megtárgyalta a megállapodást a kormányhivatallal és annak tartalmával egyetértett. Azonban a testület a polgármester jogviszonyát felfüggesztette és nincs alpolgármester sem, ezért a polgármester törvény szerinti helyettesítésére senki nem jogosult.

A képviselők maguk közül felhatalmaztak egy személyt a tárgyalásokra, de vele a kormányhivatal nem írhatott alá megállapodást, mert az önkormányzati törvény értelmében ilyen személyt a testület nem jelölhetett volna meg - mutatott rá a kormánymegbízott.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta, a technikai jellegű problémát úgy oldják meg, hogy a község önkormányzata által megtárgyalt, de alá nem írt megállapodásról a kormányhivatal határozatot hoz.

A kormánymegbízott hozzátette, hogy Dömösön kívül Komárom-Esztergom megyében minden településsel megkötötték a járási hivatalok létrehozásához szükséges megállapodásokat, a polgármesteri hivatalok állományából az induláshoz 235 betöltött státuszt vesznek át.

A megyében hat járási székhely és három kirendeltség jön létre. A változásokról a kormányhivatal munkatársai a megye 56 településén lakossági fórumot tartottak, vagy közmeghallgatáson vettek részt, 20 további településen pedig november végéig tartják meg a tájékoztatókat. (MTI)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!