23április2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Garantálják a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselők eddigi bérét

Garantálják a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselők eddigi bérét. Garantálja a kormány minden, a polgármesteri hivataloktól a járási hivatalokhoz átkerülő tisztségviselőnek az eddigi bérét - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint hamarosan az Országgyűlés elé kerül a járási hivatalok működéséhez szükséges, "utolsó simításokat" tartalmazó törvénycsomag.

Az érintett közszolgálati tisztviselők illetménye nem változik majd, ugyanannyi marad 2013. január 1-jétől is, mint amennyit a tisztségviselő a kormányhivatal és az önkormányzat közötti megállapodás aláírásának idején kapott. Az átvett tisztviselők 2012. decemberi illetményét már a fővárosi és megyei kormányhivatal fizeti ki - fűzték hozzá.

Közölték azt is, hogy ha tisztviselő besorolása a megállapodás aláírásától januárig a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján változna, akkor ezen módosított illetményre lesz jogosult, de ha a fizetést a munkáltató (polgármesteri hivatal) egyéni döntése alapján emelik december 31-ig, arra már nem lesz jogosult januártól. (MTI)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!