23április2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Járási okmányiroda nyitva tartás: tovább lesznek nyitva az okmányirodák a legtöbb megyeszékhelyen

Járási okmányiroda nyitva tartás: tovább lesznek nyitva az okmányirodák a legtöbb megyeszékhelyen. A legtöbb megyeszékhelyen és megyei jogú városban meghosszabbították az okmányirodák nyitvatartási idejét, hétfőtől péntekig reggel 8 órától este 8 óráig tartanak nyitva a hivatalok - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel.

Komárom-Esztergom megyében Tatán és Oroszlányban biztosítják ezt a lehetőséget, Zalában pedig a megyeszékhelyen kívül Nagykanizsán is. Pest megyében minden járási székhelyen bevezetik az új nyitva tartást. A fővárosi kerületi hivatalok okmányirodáiban március végére alakítják ki a meghosszabbított nyitva tartás szerinti működést. Tolna megyében a szekszárdi okmányirodában hétköznaponként tizenkét órában várják az ügyfeleket, a megye többi okmányirodájában pedig a járási hivatalok felállításával egy időben megszüntették az ügyfélmentes napokat.

A KIM közölte: 2013 végére az ügyintézés legfőbb helyszíne a kormányablak lesz, amelyek az okmányirodák bázisán jönnek létre. Több mint háromszáz helyszínen, több mint kétezer hatósági ügyben lehet majd a kormányablakokat felkeresni. (MTI)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!