18március2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Járások 2012: minden ügyet a járási kormányablakban lehet intézni

Járások 2012: minden ügyet a járási kormányablakban lehet intézni 2012. januártól. Minden egyéb ügyfélszolgálat megszűnik majd és az állampolgárok minden állami, hatósági ügyet a kormányablakokban intéznek, beleértve az okmányirodák szolgáltatását is. Januártól megalakulnak a járások is.

Dr. Szabó Erika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, tett látogatást csütörtökön a Vas Megyei Kormányhivatalban.

Az államtitkár asszony megtekintette a kormányablak működését, beszélgetett a dolgozókkal, majd sajtótájékoztató keretében ismertette az átalakítás eddigi eredményeit és a várható további lépéseket.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott bevezetőjében megköszönte az államtitkár asszony látogatását és kifejezte örömét, hogy a látogatás alkalmával lesz lehetőség eszmecserét folytatni a munkáról.

Dr. Szabó Erika elmondta, 2013 végére egyablakos ügyfélszolgálati helyszínként fog üzemelni a kormányablak. A cél az, hogy az állampolgárok minden hatósági ügyet itt végezhessenek el. Ennek részeként minden egyéb hatósági ügyfélszolgálat megszűnik majd beleértve a jelenleg önkormányzatok által működtetett okmányirodákat is.

Az önkormányzatok joggal nehezményezték, hogy a megnövekedett feladataik mellé nem rendeltek minden esetben pénzügyi kereteket is, a kormányablakok belépésével ezeket a terheket le kívánják venni az önkormányzatok válláról, hogy ezután már helyi közügyek intézésével tudjanak foglalkozni.

Az állam ügyfélbarát közigazgatást kíván működtetni, szemben a korábbi hatalmi szemlélettel. - hangzott el, helyre akarják állítani az állam és az állampolgár közötti bizalmat

Dr. Szabó Erika hozzátette, januártól megalakulnak a járások is, mint a legkisebb államigazgatási területi egységek.

Ez egy óriási fejlesztés, amely végül mintegy öt-hatezer munkatárs összehangolt munkáját jelenti majd mintegy háromszáz kormányhivatalban. - hangzott el végül. (alon.hu)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!