18március2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Két polgármester a járási hivatalvezető-jelöltek között Tolnában

Két polgármester a járási hivatalvezető-jelöltek között Tolnában. Két, hivatalban lévő polgármester szerepel a 2013. január 1-től felálló járási hivatalok vezetőjelöltjei között Tolna megyében - közölte a Tolna megyei kormánymegbízott szerdán Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Tóth Ferenc kérdésre válaszolva elmondta: a hat leendő járási hivatal javasolt vezetői közül négyen a közigazgatásban dolgoznak.

Emlékeztetett arra, hogy a járásokról szóló törvény szerint a hivatalok vezetőinek ötéves közigazgatási gyakorlattal kell rendelkezniük, ami lehet országgyűlési képviselői vagy polgármesteri munka is.

A döntést Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hozza meg - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Gerhátné Péter Mária Tolna megyei járási biztos beszámolt arról, hogy egy-egy járás illetékességi területe több ügytípusban nagyobb lesz a járásnál. Példaként említette, hogy a tervek szerint az építési hatósági ügyekben a szekszárdi járási hivatalhoz tartozik majd a paksi, a tolnai és a bonyhádi járás is. (MTI)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!