23április2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Népszavazást kezdeményeztek falurészek elválásáról Tengelicen

Népszavazást kezdeményeztek falurészek elválásáról Tengelicen. Népszavazást kezdeményeztek négy településrész elválásáról a Tolna megyei Tengelicen, az aláírásgyűjtő íveket már hitelesítette a helyi választási iroda vezetője.

A község honlapján közzétett határozatok szerint a kezdeményezők azt szeretnék elérni, hogy Jánosmajor és Alsóhídvég Szedreshez, Középhídvég és Katalinpuszta Kölesdhez tartozzon.

A népszavazási kezdeményezés mellett népi kezdeményezést is indítványoztak a külterületeken élők; a községben a népszavazáshoz 300, a népi kezdeményezéshez, amellyel azt érhetik el, hogy az elválást tárgyalja meg a képviselő-testület, 160 támogató aláírásra van szükség.

Lőrincz Mária, a népszavazás egyik, Jánosmajorban élő kezdeményezője az MTI-nek elmondta: főként közlekedési okból szeretnének a szomszédos Szedreshez tartozni, ami három kilométerre fekszik Jánosmajortól, Tengelic pedig körülbelül tíz kilométerre van.

Megjegyezte: 2013. január 1-től Tengelic a paksi járáshoz tartozik, amelynek székhelyére, Paksra csak kerülővel, Szekszárdon keresztül tudnak eljutni autóbusszal.

A 2390 fős Tengelichez 11 külterület tartozik, ahol mintegy 700 ember él. A kezdeményezés által érintett négy külterületen élők száma 171. (MTI)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!