18március2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Sok a nyitott kérdés a járások kialakításával kapcsolatban

Sok a nyitott kérdés a járások kialakításával kapcsolatban. Szintén bizonytalanok az új önkormányzati törvénnyel kapcsolatban, de az biztos, hogy január elsejétől változások lesznek.

A bizonytalanságot jelzi az is, hogy Szita Károly levélben érdeklődött a szakállamtitkároknál Kaposvár várható költségvetésével kapcsolatban. Az átalakulással járó feladatokról a somogyi jegyzők ma tárgyaltak a Városházán.

A járások kialakításának terve már az első pillanatban gondokat okozott megyeszerte és az országban egyaránt. Az évtizedek óta Barcshoz tartozó Vízvárt például Csurgóhoz csatolták, amelynek még a megközelítése is nehézségeket okoz az ott élőknek.

- Barcsot autóbusszal, vonattal közvetlenül 30 perc alatt meg tudjuk közelíteni. Csurgóra vonattal körbe gyékényesi átszállással tudnánk csak elmenni buszközlekedés nem olyan sűrűn van, mint Barcs fele. Csurgón nincs földhivatal többek között - mondta Vízvár polgármestere, Kozma László.

A vízváriak még nem tudják, hogy hova fognak majd tartozni, de remélik, hogy a járásközpontjuk Barcs lesz.

A megyei jegyzők tanácskozásán a helyettes szakállamtitkár elmondta, hosszú egyeztetés folyt a járáshatárok kialkításáról, de készek azokon változtatni, ha kell.

A folytatás itt olvasható!Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!