22február2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Szerdán a kormány ismét áttekinti a járásokkal összefüggő teendőket

Szerdán a kormány ismét áttekinti a járásokkal összefüggő teendőket. Szerdán a kormány ismét áttekinti a járások kialakításával összefüggő teendőket - mondta Lázár János a Fidesz-KDNP-frakciószövetség hétfői ülése után újságírók előtt.

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: a kormányfő azt a tájékoztatást adta, hogy a szerdai ülésen újra áttekintik, hol kell kialakítani járásokat, melyik település melyik járáshoz fog tartozni, milyen feladatok és hatáskörök lesznek.

A frakció két szempontot fogalmazott meg: az emberek azt érezzek, hogy jobb lesz, és nem azt, hogy rosszabb, valamint elvárás, hogy minden maradjon az önkormányzatoknál azon feladatok közül, amelyik a helyi identitást erősítik - folytatta, hangsúlyozva: minél több magyar adófizetőnek, választópolgárnak kell azt éreznie, hogy a járási hivatalok felállítása és a közigazgatás átalakítása az életét nem megnehezíti, hanem megkönnyíti.
A frakció határozottan nyomon követi a járások kialakításával kapcsolatos kérdést - tette hozzá.

Lázár János a Magyar Nemzeti Bankkal összefüggésben azt mondta: a kormányfő álláspontja világos, kész mérlegelni az Európai Központi Bank kéréseit, és a megállapodásra való törekvésében a frakcióra maximálisan számíthat. (MTI)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!