17március2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Vegyes vélemények a járási székhelyekről Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Vegyes vélemények a járási székhelyekről Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A járási székhelyek megnevezése vegyes visszhangot váltott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye településein - adta hírül az Észak-Magyarország pénteken.

Golopon és Tállyán aláírásgyűjtést kezdtek, mert a helyiek közül sokan nem értenek egyet azzal, hogy megkérdezésük nélkül döntött úgy mindkét település önkormányzata, hogy 2013-tól nem a szerencsi, hanem a gönci járáshoz kívánnak tartozni - olvasható a megyei napilapban.

A cikk megemlíti: a két község jelenleg a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás tagja, Szerencstől tíz kilométerre találhatók, míg a leendő járási székhelyre, Göncre harminc kilométert kell utazniuk a golopiaknak és a tállyaiaknak.

Ugyanakkor a bodrogköziek örülnek annak, hogy Cigánd járási központ lesz, szemben az eredeti tervekkel. Oláh Krisztián Cigánd polgármestere az újságnak azt mondta: ehhez 17 ezer bodrogközi aláírása, demonstrálása, és a térség országgyűlési képviselőjének lobbizása kellett. (MTI)Newer news items:
Older news items:

Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!