19február2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Járások Baranya megyében: 9 járás lesz Baranya megyében 2013-tól

Járások Baranya megyében: 9 járás lesz Baranya megyében 2013-tól. Baranya megyében kilenc járás kialakítását tervezik 2013. január 1-től, Komló, Mohács, Pécs, Sellye, Siklós, Szentlőrinc, Szigetvár, Pécsvárad és Bóly központtal.

Aktuális: Járások Baranya megyében: 10-re nőtt a járások száma Baranya megyében

A kormányhivatalok járási hivatalainak legfontosabb feladata a megyei szintnél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz, minden magyarországi állampolgár számára elérhető közelségben és magas minőségben - írták.

Közlésük szerint a járások és járási (körzeti) kormányhivatalok a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként kezdhetik meg működésüket 2013. január 1-jével. A terveket január 20-ig lehet véleményezni, az Országgyűlés elé várhatóan 2012 februárjában kerül a törvényjavaslat, a járási székhelyeket és illetékességi területet meghatározó kormányrendeletet pedig várhatóan június végén fogadja el a kormány.

Baranya megyében kilenc járás kialakítását tervezik, Komló, Mohács, Pécs, Sellye, Siklós, Szentlőrinc, Szigetvár, Pécsvárad és Bóly központtal. (pecsiujsag.hu)


Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!