23április2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Járások Békés megyében: 9 járás lesz 2013-tól Békés megyében

Járások Békés megyében: 9 járás lesz 2013-tól Békés megyében. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit. A javaslat szerint 9 járás lehet Békés megyében.

Kilenc járás lesz Békés megyében: Békés, Békéscsaba, Gyomaendrőd, Gyula, Mezőkovácsháza, Orosháza, Sarkad, Szarvas és Szeghalom járásközpontokkal.

A járások 2013. január elsejétől nem önkormányzati szintként működnek majd, nem lesz választott képviselő-testület. A járások területi államigazgatási egységekként funkcionálnak. Az elképzelések szerint a kormányablakok járási szinteken is kinyitnak, az ilyen hivatali kirendeltségeket a járási központban rendezik be. Minden bizonnyal a kormányablakokhoz kerülhetnek az okmányirodák feladatai is. Az önkormányzatoknál a helyi közügyek intézését szolgáló feladatok maradnának, míg a rájuk telepített államigazgatási feladatokat levennék a hátukról. (hir6.hu/jarasok.com)


Járási székhelyek hivatalos listája - Járások és járási hivatalok 2013. január 1-től.


Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!