19február2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Járások Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: 15 járás lesz 2013-tól Borsodban

Járások Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: 15 járás lesz 2013-tól Borsodban. Borsod-Abaúj-Zemplén megyét 15 járásra osztaná fel a minisztérium 2013. január 1-től. A közigazgatási reform fontos lépése lesz, amikor újra kialakítják a járás-rendszert, aminek elvileg a jelenlegi kistérségek adják az alapját, és tényleges államigazgatási feladatokat látnak majd el.

Borsod-Abaúj-Zemplén (BAZ) megyét lehetetlen lenne itt most elemezni. Az eleve több Trianonban megcsonkított csonka megyéből és Borsodból összetákolt hatalmas közigazgatási egység 1966-ban 9 járásból és 4 járási jogú városból, míg 1983-ban 8 járásból állt. A KIM terve szerint most 15 járás lenne. Mindennek talán az lehet az oka, hogy így sok munkát kereső embert lehet majd elhelyezni a közigazgatási egységekben. Más értelmét nem nagyon látni ennek az átszervezésnek. Így viszont a munkanélküliség által súlyosan érintett egykori nehézipari térségekben drágán lehet majd működtetni a járási hivatalokat. Ha viszont tekintetbe vesszük a hatvanas években még meglévő járási jogú városokat, akkor nem olyan nagy a különbség a régi és az új járások számát illetően. (hvg.hu/jarasok.com)

Aktuális: Járások Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: 16-ra nőtt a járások száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében


Keresse a járásokat a Facebook-on is! - JÁRÁSOK FACEBOOKHa értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!