18március2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Járások Győr-Moson-Sopron megyében: 5 járás jöhet létre 2013-tól

Járások Győr-Moson-Sopron megyében: 5 járás jöhet létre 2013-tól. Öt járás jöhet létre Győr-Moson-Sopron megyében, ha a kormányzat elfogadja a kormányhivatal javaslatát - közölte Széles Sándor kormánymegbízott pénteken az MTI érdeklődésére. Várhatóan Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Kapuvár és Csorna lehet majd járási központ.

Aktuális: Járások Győr-Moson-Sopron megyében: 7 járás lesz 2013-tól Győr-Moson-Sopron megyében

Területfejlesztési okok és az önkormányzati együttműködési lehetőségek kihasználása miatt ez tűnik optimális számnak - mondta, hozzátéve, ha az ötjárásos rendszer valósul meg, akkor Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Kapuvár és Csorna lehet a központ, ha pedig hétre emelkedik a szám, akkor Pannonhalma és Tét csatlakozhat ezekhez.

A kormánymegbízott megemlítette: a járási határok nem okvetlenül esnek egybe a kistérségiekkel. Széles Sándor jelezte, a szaktárca most értékeli a javaslatot, amelyet reményeik szerint még ebben a hónapban társadalmi vitára bocsáthatnak, így azt valamennyi helyi önkormányzat, civil szervezet és államigazgatási szerv is értékelheti. A jogalkotási program szerint az idén januárban nyújthatja be a kormány, és márciusban fogadhatják el a képviselők a járások kialakításáról szóló előterjesztést. (MTI)


Ha értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!