24február2018

JÁRÁSOK 2013 - Járások kialakítása, járási hivatalok

Járások Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: 12 járás lesz 2013-tól a megyében

Járások Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: 12 járás lesz 2013-tól a megyében. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 12 járási székhelyt terveznek 2013. január 1-től. Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A kormányhivatalok járási hivatalainak legfontosabb feladata a megyeinél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz.

Aktuális: Járások Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: 13-ra nőtt a járások száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A kormány célja a járási rendszer kiépítésével az, hogy közelebb vigye az állami szolgáltatásokat a polgárokhoz és elérhetőbbé tegye azokat a számukra – közölte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.

A tárcavezető szerint az idei év “a nagy felkészülés éve lesz”, fel kell készülni a 2013. január 1-jén elindítandó rendszerre. Mint mondta, a kormány tudatában van annak, hogy a területi hovatartozás tekintetében a településen élők érzékenyek, így igyekeznek egy érzékeny rendszert létrehozni, a járások kialakításánál pedig óvatosan eljárni.

A kormany.hu oldalon már elérhető a járási leosztás, a tervezetet a települések lakói és a polgármesterek január 29-ig véleményezhetik – emlékeztetett Navracsics Tibor. A miniszter hozzátette: ha egy település más járáshoz szeretne tartozni, akkor arra is lehetőség van, a döntést a területileg illetékes kormányhivatal szakmai véleményére támaszkodva hozzák majd meg. (MTI)


Keresse a járásokat a Facebook-on is! - JÁRÁSOK FACEBOOKHa értesülni szeretne minden hírről, mely az új magyar járási rendszerrel kapcsolatos, kövessen minket a Facebook-on is!